2013-01-26
22:39:58
LÖRDAGSMYS
2013-01-21
19:22:55
MÅNDAG
2013-01-17
17:35:22
MODESHOW
2013-01-12
10:06:20
lördagsmorgon
2013-01-10
10:44:27
2 cool 4 school
2013-01-09
08:49:34
känsliga tjejer
2013-01-08
17:08:45
full rulle!!
Nyss hemkommen från skolan, körskolan och allt vad det heter. Har bara hunnit landa i datastolen, ska andas nu några minuter sen på med fotbollskläderna och dra vidare till lödde för årets första träning, gud vad jag längtat och jag håller tummarna för att det ska gå bra och att jag genomför en grym träning!! Heja mig!!
2013-01-07
21:12:00
Vad är det som spökar?
Sen Juni/Juli månad har jag haft problem med min mage. Då pratar jag om kramper och illamående, när detta händer blir jag även kallsvettig och och börjar skaka otroligt mycket. Det är något av det jobbigaste och obehagligaste jag vet. Känner att jag får lite panik och tänker att jaha, tänk om jag kräker nu? Det skulle vara hemsk att kräka på ett annat ställe än hemma, även hemma också. Jag är rädd för att göra det, tycker det är jobbigt. Har vatt hos läkare och kollar upp magen, var även på ultraljud i fredags och kollade gallsten, lever och njure men vad läkaren sa då var att han inte kunde se något dåligt utan allting så bra ut men han skulle kolla lite noggrannare. Jag har fått utskrivet 4 olika "mediciner" eller vad man ska säga, tar varje morgon och kväll, en halvtimme efter jag ätit och en jag tar när jag mår illa. Händer att jag vaknar upp på morgonen och mår illa, sen kan de försvinna för resten av dagen. Ibland (som idag) kom det helt plösligt när jag skulle äta middag. Då blir det som att jag äcklas av att se maten och känna doften, vill inte stoppa det i mig för det känns som att jag ska kräka när som helst. Detta har även gjort att jag gått ner 9kg. Jag tränar fotboll 2 gånger i veckan, då jag under en period fått gå av träningarna efter ca 30 minuter för då är jag svimfärdig och mår illa. Det känns jätte jobbigt eftersom jag älskar fotboll och tycker det är något av det bästa som finns. Har en tjejkompis som haft panikångest, hon har hjälp mig en del om hur jag ska tänka när jag mår dåligt, vilket faktiskt hjälper. Men bara ibland.
Läkaren har frågat mig om jag tycker jag själv är stor eftersom det kan vara så i min ålder att man tycker man är mullig och tjock, men jag lider faktiskt inte alls av hur jag ser ut. Hon trodde att det kunde vara anorexia eller en början till det, men jag har aldrig haft problem med att äta, jag älskar mat!! Klart att det alltid finns en drömkropp man vill ha, men orkar man inte jobba för den så får man ha den kropp man har och det lider jag inte alls över. Tvärtom, är nöjd med mig själv från topp till tå. Tycker det finns andra saker att tänka på än att gå runder och tänka hur man ser ut hela tiden, man behöver inte alltid va på topp.
Nu kom jag lite av ämnet jag var inne på.. Det jag vill komma fram till är att jag är otroligt trött på att må si och sådär hela tiden, det är jobbigt, tar mycket energi och jag blir nere av det. Väntar nu på mitt besked för att få veta om ultraljudet nu var så bra som läkaren sa eller ej. På ett sätt hoppas jag att det inte var de, för då kanske jag kan få någon anna medicin eller något så detta försvinner förgott. Men samtidigt så hoppas jag ju att allt är bra. Vad skulle det annars vara? Undrar vad det är som spökar... Skulle bra gärna vilja veta det faktiskt. Någon annan som känner igen sig i detta?
2013-01-07
14:13:57
bebisar
2013-01-07
09:25:03
back to school
2013-01-06
18:40:37
Recept på högsbosoppan
4-6 personer
Ingredienser;
1,5 kg morötter
2 stora purjolökar
smör
2 dl crème fraiche
3 dl vispgrädde
1 l buljong (grönsak eller höns)
vetemjöl
salt och peppar
Gör såhär;
Skala morötterna och dela hälften i små bitar. Koka bitarna i 4 dl buljong, tills dom är mjuka. Mixa sedan till en purè.
Smält smöret i en stor kastrull och lägg i den finhackade purjon och låt den bli mjuk.
Tillsätt lite vetemjöl (jag hade ca 0,5 dl) och häll i av buljongen, låt sjuda en stund.
Under tiden så riv resten av mirötterna på ett rivjärn. Tillsätt till sist dom rivna morötterna, grädden och crème fraichen och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Serveras med ett gott nybakat bröd bredvid. :)
2013-01-06
16:56:46
högsbosoppa
2013-01-06
16:06:00
Home sweet home
Nyss hemkommen från Ikea och Rusta. Nu blir det att hjälpa mamma att laga middag, soppa står de på schemat! :)
2013-01-06
10:59:25
nästa stopp;
2013-01-05
23:04:20
Love
2013-01-05
21:24:59
Kontakta mig
Är det så att du vill kontakta mig av någon anledning?
Annonsera, bli sminkad, få håret fixat, ha ett hudvårdsparty så är det bara till att höra av sig till; [email protected] eller till [email protected] är inne och kollar mejlen varje dag.
Finns även på Instagram; ceciliagadd
2013-01-05
18:27:00
Mörk chokladkaka med nötknäck
Ingredienser;
100 g smör
3 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 st ägg
200 g blandade hackade nötter - jag har valt mandel och hasselnötter
Knäckglasyr;
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
1 tsk smör eller margarin
Gör såhär;
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj och mjöla en rund bakform som mäter 24 cm i diameter, helst med löstagbar botten. - brukar dock inte använda mjöl enbart smör/margarin när jag smörjer formen.
3. Hacka nötterna till garneringen grovt. Smällt seda n matfettet till kakan.
4. Blanda samman alla de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt sedan det smälta matfetter och äggen. Rör smeten slät.
5. Bred ut smeten jämt i bakformen och strö över nötterna på kakan. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter, då ca 5 minuter återstår av gräddningstiden, blanda samman socker, sirap och vispgrädde till knäckglasyren i en kastrull.
6. Värm upp blandningen och låt massan koka kraftigt tills den tjocknar något ca 3-4 minuter.
7. Ta kastrullen från värmen och tillsätt vaniljsocker och matfett. rör om till en slät konstistens.
8. Ta ut kakan ur ugnen och ringla över den varma glasyren. Ställ sedan in kakan mitt i ugnen denna gång och grädda ytterligare ca 7.
9. Lossa kakan ut formen då den svalnat.
2013-01-05
17:10:18
Bakning
Nu står bakning på schemat. Kommer bilder + recept senare. :)
2013-01-05
14:02:05
Vem är jag?
Mitt namn är Cecilia Gadd, är 17 år gammal och bor i Landskrona.
Går mitt andra år i gymnasieskolan Drottning Blanka i Helsingborg där jag utbildar mig till stylist/makeup artist. Så det du kommer få läsa om här på min blogg är sminktips, sminkbilder, min vardag, träning och musiktips.
Hoppas detta är något som lockar dig. :) Enjoy!
2013-01-05
13:46:19
Välkommen till min nya blogg!
Mitt första inlägg.